Winston alltså

Mysig lite längre ridtur var min tanke när jag imorse såg att det var plusgrader och uppehåll. Men sen ändrades allt. Vädret blev ruskigt och regnigt och Winston var lite crazy. När jag kom till stallet så hade Lina redan vart där och pysslat, var så konstigt men ändå mysigt att komma dit och ha ett ganska rent stall att göra ordning Winston i utan att ha gjort något. Tog in Winston på en gång och gjorde oss klar för att rida ut i regnet.
Innan vi ens hade hunnit ut genom grindarna så hade Winston skuttat åt sidan av skräck två gånger för pressenningen som ALTID ligger där. Det blåste lite och han var verkligen på tårna. Skrittade på otroligt bra och började titt som tätt försöka öka till trav. Han bråkade i massa korsningar och började backa till och med, slängde sig runt två gånger och frustade och pustade. En dag som denna önskar jag att jag hade haft sällskap utifall det skulle bli nått knas. Vi red mot E och han var seg, pigg och allting på en gång. När vi red upp mot tågövergången så tänkte jag att vi kunde trava utifall bommarna skulle gå ner, men då tar han galopp, från skritt haha.. Han travade sen på med huvudet lika högt som en älg och svävade fram på hovtårna.
 
Jag tänkte att det är lika bra att ta tillvara på denna energi så jag bestämde mig för att öva på att korta galoppen. Så först ut var vänster och vi galopperade på och sen kortade i typ 3 språng innan jag ökade och sen kortade 3 språng. Han kändes lite som en sån terräng häst ser ut, ni vet upp med huvudet och fram med bogen och framben och massa energi. Kortade 3 gånger och han var super duktig! Det var från nästan tåget fram till Fågelladan då vi tog några travsteg innan vi tog högergalopp fram till bron och gjorde 3 kortningar även där. Det gick över förväntan. Han var jätte mjuk och vi kunde faktiskt galoppera riktigt sakta i 3 språng men sen var det nästan som att han ville bryta av och han skulle nog ha gjort det om jag inte hade manat på honom att öka igen. Sjukt kul att vi nu kan göra övningar i galoppen, förut har det mest varit en kamp att ens få fram honom i en lagom kontrollerad galopp. 
 
Vi skrittade sen till lite bortanför Nya tåget innan vi vände hemåt. Travade från bron till sista svängen hemåt, då tog vi skritt resten av vägen hem. Han var uppe i det blå väldigt mycket hela ridturen idag förutom då vi galopperade. Lugnade ner sig något strax innan kyrkan på hemvägen.
 
Winston har börjat äta havre för några veckor sedan. För några dagar rakade vi hans hals för att han svettas så mycket och det är då omöjligt för mig att rida på dagen för jag kan inte släppa ut honom helt blöt i hagen. De gånger jag har ridit efter har han inte alls svettas lika mycket och det känns som att han gillar det. Upplever inte att han blir lika trött heller. Enligt Lina kan en rakning göra en häst piggare(eller galen) och havre är ju som alla vet ett uppiggande frö. Så jag vet inte om det är dessa båda saker som gjort honom lite mer på allerten eller om han helt enkelt bara har fått vila lite tidigare i höst, att han har bättre hovar eller bara att han mår bra. Jag uppskattar hans nya energi nästan hela tiden och hoppas att jag ska lära mig att hantera den bra så att vi kan ha ännu roligare ihop. 
Trötta efter dagens stapats

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Klicka här om du vill bli ihågkommen!

Emailadress

URL/Bloggadress:

Spell it out

Trackback
RSS 2.0