Hästrally i Hassela

 
Jag har nog kommit fram till vilken tävling det är jag och Winston ska deltaga i under året. Kommer ni ihåg att jag skrev en "önskelista" inför 2014 med vad jag skulle göra med Winston? Desiree frågade om jag och Winston ville hänga på henne och Jennie på sommarens rally. De var med förra året och tyckte att det var riktigt skoj. Det känns galet spännande.
 
Vad är Hästrally?
Det är en tävlig där du ska ta dig och din häst 4-6 mil på två dagar med många olika stationer/uppdrag. På stationerna gäller det att visa att man kan samarbeta med sin häst. Det kan handla om att ta sig över en vatten-grav fylld med plastankor eller att från hästryggen plocka brev från en brevlåda för att lägga i en annan, Gå över pressening med vatten, Rygga genom ett utlagt L, Gå på en gångbro, Transbortera rinnande vätska en viss sträcka utan att spilla. Plus mycket annat.. Man får poäng för varje uppdrag och dessa sammanställs sedan så att du får veta din plats i tävlingen. När du är med i maskeraden på första kvällen så får du även då poäng.
 
Vem kan delta?
Alla, fast man bör ha god kontroll på sin häst. Men det är ju inte säkert att hästen eller ryttaren/köraren har en bra dag denna gång, det finns ju så många andra saker som man inte är så bekanta med under dessa dagar, många nya hästvänner som man vill prata med. Man behöver definitivt inte ha en "fin tävlingshäst" för att kunna delta.

Så vad tror ni?! Visst låter detta som en tävling för mig och Winston? Vi vill ju bli tajta och lyckas med saker. Jag tycker att detta känns som typ den roligast tävlingen man kan komma på. Mina farhågor är dock många. Tex att vi måste kanske kunna hoppa? Gå igenom en vattengrav med badankor? Det är vi långt ifrån. Eldar klarar vi av. Om vi bestämmer oss för detta har vi massor med träning framför oss. Hämta och lämna saker, gå överallt, balansera och rida med en hand. Men det känns som att det värsta som kan hända är att vi får 0 i poäng på något uppdrag.

Kanske ska önska mig detta i 30års present. Det kostar 800 kronor att bara vara med. Rätt mycket men jag känner att det nog är värt det. 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Klicka här om du vill bli ihågkommen!

Emailadress

URL/Bloggadress:

Spell it out

Trackback
RSS 2.0