Winston

Idag kände jag det som vardag att rida. Lycklig men ändå vardag. Jag har ju typ nästan fått nypt mig i armen varje gång jag har fått ridit fram till nu haha.. Löjligt men så otroligt att jag skulle kunna få det såhär himla bra ändå.
 
Red i en ny sadel som jag lånat av Sara. Helt underbar! Jag behöver dock en större storlek till rumpan men man sitter som ett smäck i den. 
 
Vi red till E med Lina och Dansa idag. Winston var lagom. Lyssnade och gjorde det mesta jag bad om. Traven var helt fantastisk bra, jämna och med goo i, duktiga duktiga häst! Vid första galoppen vrångade han sig rejält och jag fick inte fram honom alls. Jag blir nog lite osäker och frustrerad där för jag vet inte om han verkligen har ont någonstans eller om han bara fjantar sig. Dansa galopperade förbi och väl efter dom började Winston galoppera men lite knackig var han och jag vet inte om det beror på att jag fick hålla honom eller vad. Nedanför backen gick vi först igen och jag fick vara väldigt bestämd för att få galopp men jag fick den snabbt och en riktigt härlig galopp bjöd han på. Lite för fort kanske men men. Hemåt skrittade vi mest och travade de två sista sträckorna, där ville Winston dra på för jag har ju vant han lite med att vi tränar högergalopp där haha.. Stackarn fick allt trava hela vägen idag.
 
Dansa blev rädd två gånger idag, jag tror vi inte riktigt är vana det så jag blir lite paff då hon rör sig hastigt bakom oss. Det är helt okej grejer hon blev rädd för men ändå lite överaskande såklart. Winston tog något ryck framåt men stannade så fort man sa åt honom.
 
Winston är allmänt piggare i ridningen nu, lite tittigare och mer allert liksom. Allt han gör är med lite mer kraft i och nu på slutet tycker jag att han faktiskt blitt lite för stark i vissa situationer tex som i traven hemåt idag, jag vill ha mer känslighet. Så nu ska jag komma på något sätt att jobba på det. Han ska alltså bli mer lyhörd eller jag mer tydlig utan att vi drar i varandra.
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Klicka här om du vill bli ihågkommen!

Emailadress

URL/Bloggadress:

Spell it out

Trackback
RSS 2.0