Ljuvlig ridtur

Idag var jag nedrans sliten efter en natt full av vrid och vändningar och allmänt ont i kroppen/huden. Så jag hade förväntat mig en orkeslös Hanna som inte kunde rida riktigt bra. Men så vet jag ju att det kan vända när jag väl kommer upp på ryggen. Blev glad och nöjd när Lina hade tänkt en skrittrunda i Hårga. Dels för att jag slipper jobba så mycket och för att jag slipper alla hästar i hagarna och tåg.
 
Vi skrittade länge, så länge så jag fick ont i rumpan och lite kramp i vristerna(hade kortat stigbyglarna lite så det kan bero lite på det också). Vi travade en sträcka men skrittade resten ända bort till renarna.  Hela första biten och travsträckan red vi bakom Dansa och Winston tog det faktiskt riktigt lugnt idag. Dansa blev lite på tårna av renarna och Winston blev lite på tårna av att Dansa grejade lite där bak. Renarna sprang och gömde sig när vi kom men kom sedan tillbaka. Det är ganska underligt för hästar att vara lugna och normala när det springer renar alldeles bredvid men våra hästar klarade det över förväntan. Dansa har ju aldrig sett renarna tidigare så hon gjorde det riktigt bra. Dock tror jag att hon tog ett bocksprång eller två då vi kommit förbi.
 
Så gick vi förbi Hårga gården där vi lussered innan jul. Sen vidare ner mot vattnet och tog där galopp efter vattenbrynet, så himla härligt och fint! Jag fick till och med bromsa Winston för vi gasade på för mycket enligt Lina, jag är totalt fartblind. Och tro på fan att Winston nu kan reglera sin galopp och ändå hålla den, helt sjukt! Tror vi kommer rida dit och ha med fika i sommar, vore väldigt mysigt!
 
Hem hade vi lite mer fart och travade på bra. Sen skrittade vi förbi renarna innan vi tog en längre galopp uppför en lång seg backe. Där skulle Dansa byta galopp och då kortade jag Winstons galopp så mycket att jag blev i typ chock. Så himla himla duktig och stark han har blitt alltså. Jag hoppas verkligen att vi kan få ordning på högergaloppen nu också. Det känns som att träning ger resultat i alla fall.
 
Winston var riktigt trött efter vår "skrittrunda" som blev en längre lugn runda med lite fartiga inslag! Red drygt 7.5 kilometer vilket är bland det längsta vi rider just nu. Jag är supernöjd med Winston efter dagens pass. Så himla duktig att lyssna på både gas och broms!
  
Vit häst goes svart..

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Klicka här om du vill bli ihågkommen!

Emailadress

URL/Bloggadress:

Spell it out

Trackback
RSS 2.0