Lånehäst

Idag hängde jag med Sara och fick rida hennes ena häst på en helt underbar skogstur. Jag hade fått ett sms som löd, det är 6 gången jag rider den här hästen så vi får rida lugnt, hoppas det är ok?! Jag bara Jaaa skönt att ta en lugn ridtur när man rider en ny häst. När jag kommer till stallet visar det sig att hästen hon ska rida är en 4åring som endast är riden 6 gånger. Men hon var cool och Sara är ju så himla cool. Första gången hon satt på henne så hoppade hon upp i stallgången och eftersom hästen var så cool red hon iväg och på hemvägen travade hon uppsuttet. Haha känns sinnessjukt.
 
Vi red iväg och färst var det som en mysig skogsstig sen öppnas det upp och det blir en stor jäkla äng. Jag frågade nog lite för många gånger om vi VERKLIGEN skulle rida ut på den där åkern haha herregud. Så fort jag tog i tyglarna så ökade han lite och det är jag väldigt ovan så jag fick rida ut på den där åkern i långa tyglar. Sara varnade mig att vi kommer skritta så långsamt för att han är så seg och trög. Jag tror jag aldrig suttit på en häst som skrittar fortare haha.. Helt galet!
 
Vi red på vägar med hagar runtomkring oss och hästar som sprang och ja allt jag ogillar red vi förbi. Hästarna ryckte inte på ett öra, de bara gick. Sara tyckte att hennes häst var lite fjantig i början då de gick först, hästen tittade sig lite omkring men stannade inte eller gjorde något annat fuffens. Vi gick först resten av tiden. Red genom Granberg och genom skogen hem.
 
På grusvägen hemåt travade vi och han var så himla enkel. Väldigt jämn och inga dumheter. När vi närmade oss en sväng började han strutta till lite och då var det tydligen galoppbacken vi hade kommit till. Åhh herregud vilken härlig galopp. Han kändes som en islandshäst. Väldig snabb och jämn. Såå kul!! Efter en stund fick jag veta att hästen jag satt på är FEM år. Om jag hade vetat det innan skulle jag ju aldrig ha hoppat upp eller ens åkt dit haha.. Men eftersom han varit travare så är dom tränade längre än en ridhäst så han var ju jätteklok!
 
Han hade ett väldigt starkt bett för tydligen drar han annars eller blir stum i munnen. Jag är inte van det så jag blev väldigt lätt i handen och lite rädd för att ta i honom. Jag fattar liksom inte riktigt hur man rider med så starkt bett så han fick gå lite som han ville med långa tyglar. Sadeln var HELT underbar. Jag vill ha en sån! Lina säger att jag vill ha allting som jag provar. Men denna sadel alltså, jag satt som ett smäck. Fanns inte en antydan till att flyga av. Åhh vad jag vill ha den!!
 Så sööt

Kommentarer
Postat av: Lina

Vilken sötnos :) Det roliga var ju att jag sa det där om sadeln INNAN du var där och red. Haha.

Svar: Ja haha.. jag gillar GREJER!!!
Hanna

2014-05-28 @ 23:01:05
URL: http://olinao.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Klicka här om du vill bli ihågkommen!

Emailadress

URL/Bloggadress:

Spell it out

Trackback
RSS 2.0