Inkörning pågår..

Shit så bra det gick idag!
 
Vi började med att ta ut Winston i grimma och backa honom in i skaklarna. Det gick hur bra som helst. Han tyckte att det var lite besvärligt att backa spikrakt men han brydde sig inte om skaklarna alls. Sen tog vi upp skaklarna och liftade lite med dom upp och ner. Sen släppte vi dom i marken bredvid honom när han stod där. Han brydde sig inte ett smack. Ville mest bara ta ngot steg fram för att äta gräs men helt relaxt.
 
Så vi tog in honom och satte på träns och sele. En longerlina i bettringen. Så drog vi på skaklarna bakifrån och tog sedan upp dom i rätt höjd och började gå framåt. Winston viftade lite på öronen men inte mer. Vi gick ett varv runt trekanten och sen satte vi fast skaklarna med småspännband i ringarna där de ska sitta fast sen. Om det skulle bli något kan vi snabbt dra av spännbanden och han blir fri. Men han gick superbra! Blev lite spänd i svängarna mest vänster men drog inte iväg eller något utan ökade bara steget något och drog in rumpan lite. Linda gick hela tiden bredvid på högersidan och jag gick på vänster och höll i honom. 
 
Vi gick alltså runt trekanten 2 gånger, en runda till Årtalshuset och gick ett varv på "volten" där och sen till verkstaden och sen hem. Det tog inte jättelång tid men det var som sagt första gången vi gick med skaklar och jag vill inte skrämma honom eller få honom att tröttna. Det känns som att han kommer att gilla att dra. Jag hoppas verkligen att detta går bra!!
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Klicka här om du vill bli ihågkommen!

Emailadress

URL/Bloggadress:

Spell it out

Trackback
RSS 2.0