Tömkörning till bron

Dagens plan med Winston var en längre tömkörningstur. Jag åkte till stallet och donade på med allt och inget. Jag hade varit in på Dollar och köpt en ny låda så nu får alla täcken plats utan problem. Vi har ju fyra hästar i stallet och jisses så mycket täcken det är till dom alla. Vi måste dessutom skydda dom från råttorna så alla måste packas in. Jag hämtade in Winston som såklart var längst ner i hagen. Dansa och Noa var på hugget idag så de följde med hela vägen hem och yrde runt i galopp men är respektfulla och håller avståd till mig och Winston nu vilket är skönt. De har ju stannat kvar alla gånger jag hämtat Winston den senaste tiden så jag tycker det är lite obehagligt när de springer med hem. Winston skötte sig dock utmärkt och gick bredvid mig. Han skuttade dock nästan på mig en gång då Noa sprang på hans rumpa innan jag hade satt på grimman.
 
Jag pysslade med honom och borstade allt hovskägg extra noga, vi ska ju på utflykt på söndag så då vill vi ju vara vita och fina. Klädde på honom Linas tömkörningsgjord och svarta tränset med tredelade bettet. Han var så lugn inne i stallet och stod lös hur snällt som helst.
 
Vi gick mot E och min plan var att få honom att gå på bra, lyssna och stå stilla längre stunder ibland. Stå stilla är tydligen yberviktigt när man ska bli körhäst och det är inte längre Winstons favoritsyssla. Jag har också ändrat mig angående sättet att få fram honom. Nu kör vi med röst och spö, inga snärtande tömmar. Vi hade med Baltazar också, han gick lös bakom mig längs asfaltsvägen och sen sprang han som han ville.
 
Allting gick kanonbra! Sjukt hur duktig Winston blitt på att lyssna. Jag har ingenting att klaga på faktiskt. Vi gick till nya tågövergången och skrittade hela tiden utom 3 kortare travsträckor.
 
När vi kom tillbaka till stallet så hade Lina kommit. Så fick jag reda lite på Dansas plan i vår och det låter toppen! Jag saknar Dansas stapatser. Så fixade jag lite med hö och donade och vips så hade det gått ännu 1.5 timme och det var mörkt. Dagarna i stallet bara flyger iväg.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Klicka här om du vill bli ihågkommen!

Emailadress

URL/Bloggadress:

Spell it out

Trackback
RSS 2.0