Impad

Mina hängde med till stallet imorse och pysslade om Winston medans jag mockade. För att hon skulle slippa gå så långt tog jag ett pass i paddocken faktiskt. Eftersom vi inte vart där sedan förra sommaren så tog vi ett kort pass, ca 15 minuter.
Mina mål var
* Inte bry mig om hästarna.
* Prova alla gångarter.
* Tänka att allt går.
 
Jag började med att skritta runt och pillra jättemycket med fingrarna och Winston sökte sig neråt fort. Vi gick på stora volter, serpentiner och övade halt och igångsättning. Jag flyttade honom med skänklarna och böjde honom så som jag tänkte var bra. När vi började trava blev han väldigt lång och struttig i steget innan jag tryckte på honom och tog tillbaka händerna. Sen blev han lika fin i traven och flöt runt i serpentiner som om han inte hade gjort annat. Han gick lika bra i båda varven. Galoppen var lite knackig idag. Vänster tog han och höll tills jag bröt av men höger tog han nått steg och sen la han av när han ville eller så tog han vänster som på fimlen nedan. Efter 4 fattningar blev han spattig och tog själv galopp i svängarna vilket jag inte vill så då övade vi på att trava igen nått varv innan vi provade några fattningar till. Det är mycket fart i honom nu.
 
Herregud vilken skillnad på häst. Han trampade på otroligt bra och lyssnade på skänkeln. Vi provade till och med ett litet hinder. Först gick han rakt in i det. Sen lyfte han frambenen men glömde bakbenen. Sen "hoppade" han över som ni ser på den något suddiga filmen nedan!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Klicka här om du vill bli ihågkommen!

Emailadress

URL/Bloggadress:

Spell it out

Trackback
RSS 2.0