Laxsoppa
3 gula lökar
3 morötter (kan ta en squash om du inte äter morötter)
2 broccoli stammar(?)
1 liten purjolök
2 msk pesto
1 liter vatten
1 dl cremefraiche (Franska örter)
5 dl grädde
4 laxfiléer
smör
chili
salt
* Smält smör i en stor kastrull, när det fräser har du i grovhackad lök.
* Efter en stund ploppar du i morötter, broccoli och purjolök som du skurit i bitar.
* Salta, ha i pesto rör om och häll i vatten så att det täcker.
* Koka upp och koka i 30 minuter.
* Mixa till den konsistens du vill ha. Den kan stå så och vänta tills du vill använda den.
* Skär laxfiléerna i små bitar och salta och krydda med chili. Låt stå i en skål i kylen tills du vill använda.
* 30 minuter(beror på hur mycket den kallnat) innan du vill äta knäpper du på plattan, häller i resten av vattnet, grädde, creme fraiche och kokar upp. Späd med mer vatten om den blir för tjock.
* 7 minuter innan servering har du i laxbitarna och rör om.
* Klart!
Gjorde denna till ett möte vi hade med Tjejjouren och den blev verkligen riktigt god. Trots nästan inga kryddor så smakar den massor och med lax i blir den lite lyxigare. Rekommenderas verkligen. Serverades med
Svingott bröd med keso & solroskärnor
Kommentarer
Trackback