Ta tag i saken

 
Om det är någonting jag mår otroligt dåligt över och som jag därför skjuter upp, så mår jag otroligt dåligt så mycket längre. Därför är en ny vana jag ska införa i mitt liv att ta tag i saken direkt. Jag har övat lite på det under 2014 men det är himla svårt att bryta ett "fungerande" mönster. Jag slipper ju göra grejen och kan därför ligga på nivå 7/10 istället för 9/10 just för sekunden. Ni fattar?
 
Lina är väldigt duktig på att tag tag i saker direkt när de poppar upp. Hon vill liksom ha det ur vägen eller få det klart. Det vill ju jag också men inte lika mycket som jag inte vill komma upp på den där 9/10 på skalan. Men jag ska inspireras av hennes sätt att hantera grejer för när grejen väl är omhändertagen så kan jag ju komma ner på normalnivå på skalan typ 0/10.
 
På nyårsafton bet jag av en bit av en tand. Det låter kanske inte så farligt. Men jag är livrädd för tandläkaren, jag hatar den rent av. Jag var ju faktiskt till tandläkaren en gång förra året på grund av att jag hade så fruktansvärt ont i min käke och jag kommer ihåg min vånda för att behöva gå dit. Jag grinade i flera dagar om jag ska vara helt ärlig. Min nyårsafton blev därför ganska förstörd, min kropp bultade och och försökte förtränga att jag verkligen måste gå till tandläkaren igen. Den här tanden har nu tagit upp snart 1 dygn av mitt liv. Det ilar, gör ont, jag kan knappt äta och tandläkaren kostar massor men jag bryr mig inte ett skvatt just nu. Om jag hade kunnat leva såhär resten av mitt liv så hade jag gjort det. Jag kommer må dåligt för pengarna efteråt. Men jag vet också att jag kommer vara så överlycklig att jag inte längre behöver gå till tandläkaren så det kommer att väga över massor.
 
Så det jag skulle säga med allt det här är att i och med att jag bestämt mig för att inte skjuta upp saker så ska jag imorgon bitti ringa tandläkaren det första jag gör. Boka en tid och hoppas att den är väldigt snart. Om jag inte hade bestämt mig för det här så hade jag väntat in i det längsta, säkert en månad innan jag ens övervägt att ringa, alltså inte ens ringa för att boka en tid utan bara ringa för att kolla vad dom skulle kunna tänkas göra. Puh det här låter så himla enkelt i skrift men mina händer darrar när jag skriver det här och jag lär inte sova många minuter i natt.
 
Jag tror att 2015 kommer bli året då ni verkligen får lära känna mig på djupet. Alla mina rädslor ska få sig en omgång för det här med tandläkaren är bara min första fajt i år!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Klicka här om du vill bli ihågkommen!

Emailadress

URL/Bloggadress:

Spell it out

Trackback
RSS 2.0