Hästen

W går hur bra som helst nu och vi rider väldigt mycket. Nästa vecka ska de vaccineras vilket innebär en lugn vecka. Jag längtas lite. Kommer säkert att längtas efter snabba galopper och långa krävande turer nästa vecka men just nu känner jag att en lugn vecka känns kalas. Winston är ju så himla pigg så jag vette tusan hur det kommer att gå efter en veckas lugn. Men det visar sig.
 
Känner mig trygg när jag rider W nu. De gånger jag blir osäker är bara då vi rider med Dansa eller Noa. Då jag inte kan ha samma kontroll som när vi är ensamma. W vill gärna dra iväg lite när vi rider E hemåt i både trav och galopp. Traven går bra för där kan jag böja och klura lite med honom men i galoppen är det bara ett tungt huvud och en jävla fart ibland. Han taggar igång på hemvägen vilket han alltid gjort men nu har han så himla mycket mer kraft. Även om jag var räddare förut då han inte var i närheten av så på som han kan vara nu så känner jag mig inte livrädd vilket är skönt. Men det är ju inte optimalt att ha en halvt okontrollerad häst.
 
Men det är typ det som är vårt "problem" just nu, allt annat funkar perfa. Har dock ingen aning om hur jag ska lösa detta. Jag blir lätt hängande i handen vilket är det sämsta alternativet men annars kommer vi ikapp Dansa och det vill jag inte göra i fart. Får klura på detta och hoppas att vi löser det snart.
 

Kommentarer
Postat av: Lina

Vilket härligt foto! Det vill jag ha :D

2016-01-28 @ 23:01:47
URL: http://olinao.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Klicka här om du vill bli ihågkommen!

Emailadress

URL/Bloggadress:

Spell it out

Trackback
RSS 2.0