Lax & Bulgur med grönsaker
Okej dagens mat..
2 portioner
2 Laxfileér
400-500 grönsaker (frysta)
1 1/2 dl bulgur
Laxen gjorde vi ju igår, det blev två fileér över som du använder idag.
Du börjar 30 minuter före den tid du vill äta. Det är het ok att låta denna rätt stå och vila en kvart eller så om du ska bjuda flera på lunch och någon är lite sen. En ljummen vår rätt skulle jag säga att detta är, fast för dagen med höstgrönsaker.
Du kokar 3 dl vatten + salt.
Häller i 1,5 dl Bulgur i en stor skål.
När vattnet kokar häller du det i skålen över bulguren.
Lägg över en kökshanduk och låt stå.
Woka eller stek ca 400-500 gram grönsaker av valfritt slag i ca 20 minuter.
Vi använde Blomkål, broccoli och morötter, en färdig påse från Lidl.
Skär lax fileérna i mindre bitar
eller bryt den i den storlek du vill ha.
Blanda allt i skålen
Klart & gott vart det. Saftigt och vi behövde inte ens någon sås.
2 portioner
2 Laxfileér
400-500 grönsaker (frysta)
1 1/2 dl bulgur
Laxen gjorde vi ju igår, det blev två fileér över som du använder idag.
Du börjar 30 minuter före den tid du vill äta. Det är het ok att låta denna rätt stå och vila en kvart eller så om du ska bjuda flera på lunch och någon är lite sen. En ljummen vår rätt skulle jag säga att detta är, fast för dagen med höstgrönsaker.
Du kokar 3 dl vatten + salt.
Häller i 1,5 dl Bulgur i en stor skål.
När vattnet kokar häller du det i skålen över bulguren.
Lägg över en kökshanduk och låt stå.
Woka eller stek ca 400-500 gram grönsaker av valfritt slag i ca 20 minuter.
Vi använde Blomkål, broccoli och morötter, en färdig påse från Lidl.
Skär lax fileérna i mindre bitar
eller bryt den i den storlek du vill ha.
Blanda allt i skålen
Klart & gott vart det. Saftigt och vi behövde inte ens någon sås.
Kommentarer
Trackback